Haft en kanonhelg!!

2012-01-29 @ 20:03:33

Hej bloggen!
Som jag hade på känn så blev igår en riktigt bra lördag! Spelade lite biljard, hyrde film och hade det riktigt mysigt! Idag blev det "Sunday roast", påminner om en typisk svensk söndagsmiddag med potatis, kött och sås. Skillnaden är att allt är ugnsbakat:) Vi åt på "Roquettes", lär definitivt gå dit igen:) Efter en kanonlunch så tog jag och E bilen till Fermain för att "klippvandra" en sväng. Otroligt vackert, förstår inte varför jag inte har åkt dit tidigare! Otroligt glad att E kom med den idén:) 
För övrigt är jag bara allmänt nöjd, men vem vore inte det efter en sån kanonhelg! Se bara på bilden, inte varje gång man har den utsikten!




:))

2012-01-28 @ 15:04:28



Lite ovant å se blommor blomma i Januari:)





Redo för en lördag som jag känner på mig att det kommer bli en bra en!

Helg<3

2012-01-28 @ 14:13:32



Hej!

Nu äre helg! Igår fick jag ledigt efter tolv?? Inte dåligt för å va en fredag! Så hade långlunch och mös till det i soffan, passade på när jag hade huset för mig själv:) Sen snörade jag på mig löparskorna!! Hittade en as lång uppförsbacke upp till en kyrka som jag har varit för lat för att prova på tills nu, kände att det var dags att se om jag kunde springa upp för den! Måste ha varit en till två kilometer lång! Hur som helst var jag rätt slut när jag kom upp, men det var suverän utsikt från kyrkan så stannade en stund för att hämta andan. Eftersom jag aldrig varit där tidigare så sprang jag vidare och hittade en liten cykelväg som tillslut tog mig tillbaka till kyrkan igen...så ner för hela backen sprang jag och när jag väl är i slutet av den så får jag för mig, galen som jag är, att springa upp för den igen?! Så idag kan jag knappt gå för mina ben är så stela! Bra där. Kändes iaf otroligt härligt när jag kom hem! Och självklart förtjänade ju en sån springtur lite alkohol på kvällen...;)

Jag drog in till stan och köpte vin, mötte Maris och vi började dricka. Efter en halv vinare var tog Maris fram rom och colan...ja, efter det så var vi mer än redo för krogen. Vi mötte Vivi, Tarja och Laura inne på "White hart" och sen kom E oxå:) Hade otroligt kul!!

Är himla glad för tillfället och även om jag har värsta bakfyllan ever så får faktiskt denna låten mig att vilja dansa och härja igen! Blir dock lugnt ikväll med lite mys istället:)<3 Ska kanske åka skridskor oxå på en "fejkisbana" mitt på torget i stan! haha

Ha en bra helg:)
































































































































































































































































































































































































































































































Nej men hej där bloggen!

2012-01-26 @ 15:59:15

Nu var det ju extremt längesen jag satte mig vid datorn och kände för att blogga! But here it comes! Jag har jobbat sisådär lagomt mycket, tjejerna har varit otroligt goa! Igår ringde jag och Carrie upp Nicklas, bror min, för att gratta han på födelsedagen! Vi sjöng "Happy Birthday" vilket C tyckte var kul:) Medans jag och brorsan pratade på svenska passade C på att berätta att hon hade haft pasta till lunch! Så himla go unge.

I bilen hem från skolan när jag hämtat tjejerna säger Lexi: "Can I tell you a joke"? haha jag tänkte hur roliga skämt kan en 5-åring komma med, detta blir spännande! Så jag sa självklart ja. Här kommer skämtet:
L: "How come does a cow dance so well?"
Jag: hmm...no idea.
L: "Cause they got the moooooves like Jagger"
hahaha skön onge väll!!
Tätt efter frågar Carrie detsamma:
C: "Can I tell you a joke Josefin?"
Jag: Of course you can.
C: "How does a house look like?"
Jag: haha no idea.
C: "It got four windows and a door..
Hahah så himla rolig väll! Ingen som helst poäng x) Jag och Lexi skratta resten av resan hem...

Har börjat träna fotboll här borta som sagt och det är verkligen jättekul! Har lite problem med olika termer men det mesta är rätt logiskt..frispark hade jag ingen aning om vad det hette men var ju tydligen så enkelt som "freekick" haha. Jag krånglar nog till det lite extra ibland när det egentligen inte är invecklat alls:) Coacherna är schyssta! De säger vad man gör bra men även vad man ska träna på och vad man kan göra istället om det är något man misslyckats med gång på gång! Är otroligt skönt att få den feed-backen:)

Två helger efter jag var tillbaka efter min hemresa till Sverige blev det utgång och lite reunion med au-pair tjejerna:)) Det va sjukt kul! Här kommer lite bilder:)



Maris, vilhelmina och jag



Maris och jag



Anni och Laura


Det var iaf lite update härifrån ön, ska skriva mer snart igen:))

Puss och kram!

11 januari och vårkänslor!

2012-01-11 @ 15:33:30

Heeej!

Solen skiner ute, inte ett moln på himlen, blåser gör det knappt heller! Det känns som vår och nästan sommar faktiskt..i januari?! Hallå liksom:) Hur GÖTT som helst:) Har varit ute med cykeln heela dagen! Drog till Cobo som bilderna nedan är ifrån:) Sen vidare till Vazon bay och Saumarez park!






UNDERBART!

Onsdag vare ja:)

2012-01-11 @ 11:50:17

Att vara en au-pair är inte alltid en dans på rosor...kan bli långa dagar, även de kortaste dagarna kan verka långa ifall barnen är griniga osv...mkt som spelar in! Men jag har lärt mig att man måste se till de saker som gör det värt. Att höra C (2år) säga "you're the best Josefin in the world" eller "I want a cuddle". Eller att höra L (5år) säga "This is my favourite toy, but you can have it in your room if u want". Det är verkligen supergulligt, för dom är så goa fast på så olika sätt:) Barn är otroliga, har aldrig sett mig själv som en "barnmänniska" eftersom jag inte har några yngre syskon. Men who knew! Här är jag som barnflicka...

Har jobbat en hel del övertid och har varit minst sagt trött! Igårkväll sa V att jag fick idag ledigt..HAPPY DAYS!! Solen skiner ute så tänkte faktiskt ta cykeln ner till Cobo Beach:) 12 plus grader är det oxå, så inte fy skam!:)) Ser fram emot en underbar dag.

Gjorde min första fotbollsträning igår oxå på hur länge som helst!! Va riktigt kul:)) Blir kanske match på Söndag! Ha en bra vecka! Ska försöka lägga upp ett album på facebook med bilder här borti från;)

Pussssss å hej

Fina vänner man har<3

2012-01-09 @ 19:30:08

Igår blev det lunch med Tarja och Laura! Extra roligt å se Laura eftersom jag inte sett henne sen vi båda kom tillbaka! Glömde förstås hennes julklapp så får cykla dit under veckan och ge henne den:) Efter det blev det till stan för å träffa Maris! Herregud vad jag har saknat henne:) Kul å prata och ta igen lite! Gav henne julklappen osv, tror hon blev extra glad när hon fick snus oxå;) Hur som haver...vi planerade redan våran utgång ihop på lördag! Inte så konstigt, va ju på tok för längesen;)

Idag har jag jobbat länge! Började sju imorse för att göra barnen redo för skolan, körde dit dom och såg till så de kom in i sina klassrum:) På vägen hem åkte jag inom Waitrose och köpte frukost! Blev en mörk fralla, skinka och sallad! Bra uppladdning inför morgonens löpartur:) Efter 40min var jag slut..herregud! Även om jag hade ett relativt högt tempo så känns det fruktansvärt dåligt! Mår bra i kroppen nu efter iaf:) Lunchen fick bli en sallad! Måste komma igång nu...Imorn börjar jag ju träna fotboll också! Ska bli otroligt kul:) nervös...får se om jag fortfarande kan något!

Ikväll blir det å spela lite tv-spel hos E, en bra avslutning på en lååång men helt okej dag! Gjorde förresten pannkakor till barnen förut..slutade med att brandlarmet gick!! Herregud...ibland blir jag ju rädd för mig själv. Ett plus hade ju varit att ha på fläkten lr iaf ha öppnat ett fönster. Till mitt försvar kan jag ju säga att det var några jäkla invecklade pannkakor dom ville ha! Lexi ville ha med ost i..självklart glömde jag ju riva osten, därav hann nog järnet bli lite väl varmt innan smeten väl kom i! haha röksignaler tyckte iaf Carrie va kul...Så går det när man ska försöka lite extra! 

Puss å kram:)



Lappar som väntade vid dörren första morgonen jag vaknade efter jag varit borta under jul<3

Back on track..

2012-01-08 @ 13:18:45

Nu är jag tillbaka på ön och allt är i vanlig ordning igen. Har dock jobbat rätt mkt sen ankomsten, så är otroligt trött! Har till exempel inte haft tid att träffa Maris eller Laura än...så får ta och göra det idag(söndag) som är min enda helt lediga dag sen jag kom hit! Har sovit bort halva av den redan för jag var så trött.. Ingen bra start direkt. Så ska duscha nu och få lite ordning på mig! Blir lunch med tjejerna, till stan och spela lite fotboll med Elliot (måste ju värma upp lite innan jag ska prova för ett lag på tisdag) och sen fika med Maris efter hon slutat jobba ikväll:)
Berättar allt om resan hit och välkomnandet av familjen lite senare! Ha en bra dag:))
Puss å kram