Bra bra braaaa mår jaaa

2011-09-30 @ 00:14:20

NU är hemresan till jul bokad! :) 2000 spänn fattigare, men man kan även se de som 2000 spänn lyckligare! Känner mig trygg och levande här borta, men det finns inget bättre än sina nära och kära hemma. Det är dom som gör en hel och som gör att man klarar av att vara borta! if that makes sense :) Familj är äkta trygghet.

Jag hoppas på massor av snö, fina soliga dagar, massa julmat och mysiga hemmakvällar!! Åhhh de jämt pirrar när jag tänker på det, längtar så inni!!
Just nu är det en värmevåg här, så det är sommar igen:D Så blir på med bikinin för till helgen blir det beachparty!! Älskar helgerna här för det finns alltid något kul att hitta på. Om det inte är utgång som gäller finns det något gym eller café man kan gå till. Vill man inte ta en klipp promenad kan man gå på stan och shoppa. Är man trött på att hänga på stranden kan man göra en "kajakutflykt". Denna helgen blir det: Födelsedagsfirande här i huset för V, husfest hos Johanna, Zumba dans följt av strandhäng + party, kanske utgång och promenad längs Fermain Bay på söndag! Det är jag värd efter att ha jobbat 12-22 två dagar i sträck! God natt på er! PUSS

One of those days

2011-09-27 @ 23:48:59

'


I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, you sure as hell don't deserve me at my best.

Fredagen i lite bilder :)

2011-09-26 @ 10:24:05

Carrie på förskolepartyt :) I bakgrunden ser ni "Peppa Pig"..vilket jag trodde var en manlig gris i en konstig klänning...är ju visst en tjej! haha.
Åkte till vackra Herm för lite middag.
Carrie och Vanessa
Lexi är nöjd som får sitta längst fram bredvid pappa Martin som kör!

Roligaste helgen hittils!!

2011-09-26 @ 00:00:37

Hejsan! Lite dålig update här, jag vet..men har man fullt upp så har man! Har det bra här nere och trivs med familjen jag bor hos. Inga problem när föräldrarna är så avslappnade och roliga! Denna helgen var top notch helt enkelt, kunde inte haft det bättre!

Fredag: Tar hand om 2åriga Carrie, vi leker i parken tills mamman är tillbaka från jobbet. Klockan två är det dags för Carries "opening-party" på hennes förskola. Vilket innebar: Tårta, hopptorn, champange, världens största "Peppa Pig" och sa jag Champange?? haha. Så jag och V tog varsitt glas..vilket blev tre innan vi var färdiga. Efter kalaset väntade M i hamnen med deras båt, så vi åkte till Herm för flickornas middag. INGA FEL och självklart hade V med sig en flaska Rosé..så väl tilbaka i huset ca 19 var det dags att göra sig iordning för utgång. Förfesten var ju i princip redan avklarad, så vi drog direkt in till stan. Mötte Laura, Maris, Youna, Annicka & Madelin för en vinflaska innan Laskas, White Heart och Folies! Vi träffade några killar som iaf gjorde min kväll. Lokalbor kan vara bra roliga dom med. Blir att fika med en av dem imorgon, förhoppningsvis lika kul nu som då.
Berättar om lördagen och idag imorgon :)) Hoppas ni haft en kanonbra helg oxå! Puss och kram

21 september

2011-09-21 @ 10:50:11

Om en vecka idag fyller morfar år! Känns lite tungt att inte kunna vara hemma och fira honom, men jag har ju redan gett han en present :) Gav honom en skiva där jag sjunger en låt..ingen speciellt men tror han uppskattade det :) Ska bli så kul att se morfar och hela släkten på Jul, LÄNGTAR!

Idag är jag ledig tills halv ett, men har fått lite ärenden på stan..så ingen tid för så mkt annat. Ligger fortfarande i sängen och funderar på om jag ska gå ner och träna lite innan eller inte. Om jag väntar tills i eftermiddag kanske det inte blir av? Blir nog att jag kör lite Wii träning sen när Carrie sover! Inte mkt, men alltid något :)
Hösten börjar komma hit nu:) Vilket inte är optimalt, men faktiskt rätt mysigt! Det är varmt i luften, men blåsigare. Löven är kvar, men mörkare. det är fortfarande soligt, men skymningen kommer tidigare. Härligt med lite höstmys!

BarBord i somras..

2011-09-21 @ 10:42:05

Igår pratade jag med Anna på skype och kom att tänka på vår lilla tripp till BarBord i somras:)

Skönt hamnhäng om jag får säga de själv :)

Helgen :)

2011-09-20 @ 20:57:46

Hej! Haft en bra mâten?? Tänkte jag skulle berätta lite om min helg här borta på ön. För det första var det i princip storm! Jag gick för att möta Tarja så hon skulle hitta till huset och så fort vi gjort oss iordning gick vi på vinflaskorna. Det känns bra att det är okej för familjen här att vi dricker, men som jag nämnt innan så dricker dom ju rätt ofta själva. Vin är vardagsdryck här.. Men iaf vi började dricka vin, kollade x-factor och käkade ost, lax & kex..lyxigt värre:) En vinflaska blev två och innan jag skulle göra bort mig totalt inför föräldrarna fick vi skjuts in till stan..så jag kunde göra bort mig på coctailbaren Laskas istället!! Herregud. En vinflaska + drink + dans..jo men visst! Hade iaf kul :) Blev inge Folies denna gången, för lång kö och för mkt energi för att göra annat! Så blev lite hamnhäng och White Heart med livemusik istället. Fått en ny polare oxå som gillar att springa, perfekt för jag behöver både motivation och en träningskompis! Får se om det räcker för at få mig att röra på mig på fler ställen än dansgolvet här borta! Nåväl, dagarna rullar på och imorgon är det redan onsdag :) Kanske får bli en tur in till stan och kika lite! Ha det bra :) Puss & Kram

17 september

2011-09-17 @ 12:15:30

Hej!

Idag är det en månad och två dagar sen jag flyttade från Glava. Måste säga att jag saknar dreggelpölen Bonzo, goa Rocky, myssjuka Eddie och bästa Dennis & Sara..kan även säga att jag inte saknar tjurarna som skrämde skiten ur mig vid varje löprunda, eller älgarna som envist skulle hänga utanför mitt fönster varje natt..Var inte heller någon hit att pendla in med vita pärlan till Kocki varje dag. Men på något sätt var det hela ett kaos som passade mig rätt bra ändå. Jag trivs ute på landet, trivs med lite stress och spänning. Som jag nämnde i tidigare inlägg är det ju viktigt att man skapar sig ett liv där man befinner sig och jag tycker nog jag lyckats helt okej med det hittils. Hemma är bara tre timmars flygtid bort och en röst av någon man saknar är bara ett samtal. Vilket gör tiden här så mycket lättare! Igår var det första martens fredagen i Årjäng..och detta må vara den första som jag inte är där för att säga "hej på maten", åka virvelvinden eller käka grillad majskolv. ÄLSKAR marten/mâten..knallarna, maten, karusellerna, stämning..och för att inte glömma martensgodiset!!!
Idag ska jag gå ut med fina Tarja m. fl. och jag ska banne mig säga "hej på mâten" till varenda kotte jag ser :)
Ha en bra dag för det ska jag ha!
Puss å kram

Så mycket bättre..

2011-09-16 @ 14:31:29

Hej!

I början när jag precis flyttat hit kändes det rätt tungt att inte vara hemma. Saknade alla extremt mycket och trodde aldrig jag skulle kunna skaffa ett "liv" här nere utan dom. Ensam är ordet! Men efter ett tag så inser man faktiskt att man inte är ensam och det finns hopp för ett liv här med. Jag tror att om jag inte hade haft turen med att hamna i en såpass öppen och bra familj hade jag nog planerat en hemresa. Men i nuläget trivs jag riktigt bra och är glad över att jag valde att resa hit för att jobba! Om jag inte hade gjort det hade jag inte upplevt det jag gjort hittils och det som komma skall..
Och nu när flickorna börjat skolan och "vardagsrutinen" är igång känns allt så mycket BÄTTRE!
Idag har jag fikat med Tarja på La Frique när jag passade Carrie. Mycket roligare med lite sällskap och en kopp kaffe när man passar småbarn :) Jag har även suttit i V:s Jetplan!! Satt i samma stol som Mark Webber suttit i idag :D tihi..sen har jag även kört mer vilse än jag någonsin gjort förut-.- Herregud, det skulle inte skada med lite vägskyltar här!! Och större vägar! Ehmm, ja..de va väll de! :) Hänt något kul hemma?? Kram

:)

2011-09-14 @ 18:49:49

Kanske blir att klippa sig oxå när man ändå är igång..kort hår igen eller inte är frågan:)

Livet leker:)

2011-09-14 @ 18:45:26

SOVMORGON..följt av en löparrunda till Vazon Bay:) Frukostflingor med blåbär & jordgubbar och två avsnitt av "Masterchef Australia":) Sen tog jag bilen in till stan för en fika! Nu sitter jag bara på rummet och njuter till janis jopplin, maroon 5 och Guns N' Roses..härlig blandning, just the way I like it! Ikväll blir det pizza, godis och film bara för att göra dagen fulländad! Älskar att vara ledig och bara va lite..no stress!

Ska för övrigt boka tid så jag får mitt hår färgat någon gång! Tror jag kör på det vanliga blonda..men får se:)
Köpte ramar och lite grejer till rummet, så nu finns mina nära och kära på skrivbordet!

Vill så gärna åka till London snart! Jag, Laura och Tarja har pratat på att åka dit. Men är ju inte gratis och så länge som vi går ut, fikar och shoppar som vi gör lär vi ju inte kunna spara heller:P Jag får helt enkelt skärpa mig eller ta av sparpengarna! För till London ska jag ! Där har ni lite av min dag. Ta vara på er egen och hoppas ni har det bra:) Kram från Rue Du Pont Vaillant..

Tack för kaffet!

2011-09-12 @ 18:27:38

Nu är jag äntligen inte själv längre! Huset är någorlunda städat, fick ungarna hela och rena till och från skolan..och pappan har nu tagit över! Och ungefär SÅHÄR glad är jag för de:D:D

Frågan är vad det blir nu?! Är i stort behov av att träna, så lär nog bli en liten löpartur (Om nu inte M vill ha hjälp med å bada flickorna..) We'll seeeeee. Förhoppningsvis blir det å bowla ikväll:D
I'm glad you came. You made me smile and I'm glad for that. Wounder when I will see you again..

Ny dag, nya utmaningar!

2011-09-12 @ 11:33:29

Hej hopp!


Har varit föräldrafritt hela söndagen och kommer vara det hela dagen idag oxå! Det betyder sjukt mkt ansvar, som jag trodde var för mkt. Gårdagen var extremt lång, eftersom jag hade hand om barnen heeeela dagen. Det är helt okej att försöka hitta på lekar osv i några timmar..men inte i 12! Överlevde iaf även om det blev några tårar, "jag kan inte sova" och jag saknar mamma...
Imorse var stressigt! Tre väskor för Lexi och två för Carrie. Badräkt på under alla kläder och regnkläder. Paraply och tofflor...det är ett under att jag inte glömde något! Nu är jag själv i huset så har passat på att städa lite..Ska strax hämta Carrie på förskolan, hoppas hon haft en bra första dag!!
Klockan fyra är förhoppningsvis M hemma från sin seglingsresa och jag kan andas ut igen! Fram tills dess återstår lunch till C, naptime, hämta L och göra middag till flickorna! Håll tummarna så allt går i lås!
Ikväll blir det kanske bowling med au-pair gänget! Det vore en bra belöning! :D
Jag längtar:
*Till klockan fyra..
*Tills på torsdag då jag ska skypa med Madde!:D
*Tills den 6 oktober då jag får besök!
*Till JULAFTON!!
Ha en bra dag! :)

Ingen surfning idag..

2011-09-07 @ 00:20:12





Har varit fint väder sen jag kom hit till ön, men JUST idag skulle det naturligtvis bli storm! Hur som helst var jag ändå positiv nog att ta bilen till Vaizon beach där (till min förtjusning) nog den snyggaste killen på ön även kallad surfinstruktör..väntade på mig! Vi gick till stranden för att kolla läget..men det var sjukt blåsigt. Sanden vimlade omkring och vågor högre än mig själv svepte in mot stranden. Jag hoppades förstås på att killen skulle säga: äh, va fan klart vi ger det ett försök! Eller varför inte: Vi har ju ändå bokat en timme så varför inte ta en lunch istället? Aaa fast nej, så blev de ju inte riktigt.. Instruktören åker tillbaka till England imorgon fattade jag som, så får lära mig å surfa på annat håll! Livet är då inte rättvist;)

Istället fick det bli en "innedag" med flickorna, då det var omöjligt att vistat utomhus idag. Blev mycket pysslande, filmmys och dockteater. Så är rätt så trött! Börjar tio imorn, så ska verkligen inte klaga! :)

Har lite hemlängtan, så ska se på "Göta kanal" bara för stämningens skull ! Godnatt :)

Hej hopp!

2011-09-05 @ 10:34:28

Har haft en annorlunda men väldigt rolig födelsedag följd av en likaså campingtur på paradisön Herm. Efter en galen kväll på stan med lite sömn tog jag färjan på lördagen till familjen som var på Herm. Vi åt en "födelsedagslunch" där och firade med vin.

Sen jag kom hit till Guernsey har jag nog druckit mer vin än jag någonsin gjort innan. Jag har alltid varit emot att dricka alkohol till vardags om det inte är något speciellt tillfälle. Kanske har jag hamnat till de som "inte har något bättre för sig". Hur som helst är det nog med det nu:) Har bestämt mig bara för att dricka vin om det är en finmiddag lr utekväll och inte till x-factor på en tisdagkväll...

Laura H, Tajra och jag funderar på att skaffa oss gymkort! Ska kolla upp det och förhoppningsvis blir det ett för saknar att slita ut mig med vikter istället för barn på armarna.

Imorgon är det dags för surfinglektion!!!! Tror det kommer vara sjukt svårt! Men förhoppningsvis kul:)) Det är en singellektion så jag slipper skämma ut mig för en hel grupp:P Bara instruktören som får sig ett skratt, men de bjuder jag på!

På min lediga tid igår kollade jag upp utbildningar och har nu fått en idé om vad jag vill göra:D Ska maila några studievägledare och höra mer om utbildningen:))

Ha en bra dag :) 

A really happy birthday :D

2011-09-02 @ 16:02:23

Hi everyone! When I woke up this morning the kids and my hostmom had made me a super super nice breakfast with croussaints, chocklad cake, carrot cake, strawberries, orange juice and loads of other jummy things! They also had made me a bithday card..so cute! From the parents I got SURFING lessons! How cool is that?? I did'nt expect anything from the family and they really made my day! So THANK YOU very much!

At the time I am all alone in the house! That means: singing in the shower, dressing up and taking the car in to town for some shopping! When I come back me and Laura are going to Waitrose to buy drinks, food and things for tonight! We are going in the hottub before we're going to town! To night is celebrating night!


Tack så hemskt mycket för alla grattis hälsningar :) Jag saknar att fira min födelsedag i Sverige med alla vänner och familj! MEn jag är glad över att min hostfamilj har gjort allt för att få mig att trivas! Har haft en superbra dag och hoppas på en superbra avslutning:) Ha det bra! Puss & Kram

This I Love

2011-09-02 @ 00:30:18

Ingen är värd att änga energi åt som inte ger någon energi tillbaka! Det är en sak som är säker:) Så istället för att slösa min energi ska jag ladda upp för imorgon fyller jag 19år:)

Saknar massor av folk hemifrån! Fick ett låttips av Christian nyss och denna låten får mig att tänka på i sommras.. Love it! Lyssna på elgittaren och njut för de ska jag göra! Godnatt på er:) Berättar om födelsedagsplaner osv imorgon..tror inte det blir något värre firande om jag ska vara ärlig, men 19 är väl inte någon ålder att fira heller. Natti natti:)) Puss å kram