7 veckor

2011-10-27 @ 10:15:23

Nu äre så att det redan har gått en vecka till:O Otroligt fort har det gått och det känns bra! Här borta börjar det ramla in jul grejer överallt i affärerna, får mig bara att tänka mer och mer på snö, jul och familj där hemma! Ska bli så kul att se ALLA igen:D

Här på ön händer det inte så mkt mer än att vi var på en "ghost tour" igår. Det var en guidad tur i ett flera hundra år gammal hus där en man berättade spökhistorier som hänt i huset. Mkt intressant och blev lite rädd faktiskt:P Är ju Halloween till helgen så bra att komma in i rätt stämmning;) Som jag skrev förra veckan så har jag en liten nedräkning tills jag kommer hem med att berätta något minne, något ni inte visste om mig eller när jag träffade en ny vän. Tänkte berätta lite småsaker om mig själv denna gången...

Jag är tjejen som...
  • Köper hushållspapper när det står toapapper på handlingslistan (Hänt mer ggr än man kan tro:P)
  • Bodde närmast men som alltid behövde stressa till skolan
  • Spelat fotboll sen jag var sju
  • Är dörädd för nästan alla djur som är mindre än ett marsvin (Speciellt spindlar och kryp)
  • Kommer ut ur affären med godis istället för tandkräm när det var tandkräm jag gick dit för
  • Hellre går ut en onsdag än att sitta hemma vid datorn
  • Haft tre seriösa förhållanden, men inte blivit något klokare för de
  • Kan spendera över en timme i mataffären för jag kan aldrig bestämma mig för vad jag ska ha
  • Pratar och skämtar för mkt...vet inte när det egentligen är dags för att sluta/hålla tyst
  • Gillar spontana saker, som t ex att flytta till en ö..
  • Går bättre ihop med killkompisar är tjejkompisar
  • Kan gå till skolan med två olika strumpor i brist på annat
  • Har varit med på älgjakt hemma i fågelvik sen jag var ca 7år (Gått på drev, aldrig skjutit en älg)
  • Är blåögd på alla sätt och vis (Tror det bästa om folk i nästan alla situationer..)
  • Hellre håller tyst än att ta upp ett problem då jag tkr det är jobbigt
  • Gillar att skratta
  • Älskar virvelvinden
  • Alltid sett upp till mina två bröder
  • Gillar i princip allt som går snabbt..längtar tills jag är hemma i Sverige och kan köra lite snöskoter och fyrhjuling
Jag är tjejen som längtar otroligt mkt till den 20 december! Men fram till dess ser jag fram emot att träffa nya folk här, se nya platser och att bara ha kul så tiden går snabbt:) Vet inte om listan blev superintressant, men var mer av en personlighetsgrej:) Ha det bra för det ska jag ha! Puss & Kram folkens

Mera helg!

2011-10-23 @ 13:47:42

I fredags prövade vi på en ny nattklubb här på ön! FUSION hette den :) Fattar inte varför vi inte gått dit tidigare?! Fick även veta att det är 21 års gräns för killar på "Folies" (Nattklubben vi brukar gå till) Inte konstigt det är mkt äldre folk där:P Gillar nog alla nattklubbar här, men var extra kul med Fusion för det var lite annorlunda! Och det är ju aldrig fel:) Det känns som vi gör något nytt varje helg här och är sjukt glad för det! När man ändå inte är hemma ska man väl göra något man inte brukar!

Efter FUSION där vi dansade, shotade, dansade och ja..shotade! Så var det dags för efterfest:) Blev fifa, vilket jag ägde alla på! Lite öl och sen en sen lr ska man kanske säga en tidig taxi hem! Var uppe i 25 timmar denna fredag och tack och lov var jag ledig HELA lördagen :D = sömn, pizza & x-factor!

Tennerfest och Fusion!

2011-10-23 @ 13:41:25

I förrgår var det fredag och efter klockan fyra var jag äntligen ledig!! Hela dagen spenderades med Carrie, Lexi och deras uncle Steve..tack vare lite sällskap så gick dagen oväntat snabbt:) Slängde mig direkt i duschen och gjorde mig iordning tidigt för att dra in till stan innan det var dags för att träffa dom andra au-pair tjejerna:) Den planen fick dock en vändning när Martin (pappan) frågade om jag ville bli med till "Rockmount" på en pint med han och Steven. Så vi tog cyklarna till Cobo och drack lite cider och öl i solnedgången..mycket trevlig början på kvällen måste jag säga!

När klockan var sju tog jag cykeln (utan vurpor denna gången) till Laura och Tarja för att ta bussen t stan:D Vi åt trerätters på "La Perla". Jag åt vårrullar, fisk och chokladbakelse! Mycket gott! Och självklart delade vi 5 tjejer på en del vinflaskor.. kostade 10 pund per flaska! Inte illa pissat på en restaurang! Brände dock alldeles för mkt pengar i fredags..men man måste ju leva oxå!



8 veckor

2011-10-20 @ 22:47:20

Om åtta veckor idag sitter jag på planet hem till Sverige...Om exakt åtta veckor blir jag hämtad på Landvetter och är påväg till Arvika för att fira Jul & Nyår med släkt och vänner! Jag LÄNGTAR!!

Tänkte ha en liten nedräkning här på bloggen..varje gång det närmar sig min hemkomst med en vecka så ska jag skriva om ett minne/möte med en ny bekantskap/person som betyder något extra eller kanske bara något ni inte visste om mig! På så vis blir inlägget mer pesonligt och kanske mer intressant, vad vet jag? Det kommer kanske iaf hjälpa mig att ha något att se fram emot och så är det ju alltid kul att se tillbaka och dela med sig av de!




Midsommarafton 2011

Uttrycket "det blir aldrig som man tänkt sig" passar in utmärkt här. Jag tror det var lite spontant planerat i början att vi skulle bila ner till kusten och dra en midsommarfylla där med tält å grejer..dessa planer gick dock i kras på många håll! Jag jobbade, någon blev förkyld och vet inte ens om vi hade en bil?! Hur som helst så blev ju inte denna dunderplan av! Jag satt i lägenheten i Arvika och funderade över om det var värt att åka hem t Töckan...Men Allt fick en vändning när Fredrik J ringde...vi bestämde oss för att dra till Mangskog ihop och så blev det med de! Jag drog hem till dåren och därifrån gick det ju bara utför..på ett oväntat sätt!
Om jag minns rätt var klockan runt halv två när första "midsommarshoten" serverades av Fredrik..och detta blev melodin för kvällen! Shot, shot, shot, shot, shot...(någon mer som nynnar på LMFAO?)
Aja, innan Mangskog fick vi skjuts av Sixten L till Adam D. Första gången jag mötte den tjommen och hans trevliga flickvän Elin! Träffade även Jakob D, Ola S och Alex B här. Jakob och Ola har jag tyvärr inte så mkt mer att säga om mer än att vi är med på en bild ihop..och Alex lärde jag väll känna lite mer efter detta. Blev en riktigt kul förfest iaf med ehm ja, mera shot!
Väl i Mangskog krashade vi lite ovälkommet in på Christian E's förferre! (Sry för det) Efter ett långt och oväntat djupt samtal med Madde och Christians föräldrar(?!) om kossor och jordbruk(?!) haha.. drog jag och Alex B vidare till hembygdsgården(?).
Kan inte säga att jag minns överdrivet mkt mer i detalj men tror det jag kommer ihåg gör kvällen till rätta!
-Att gå in i "diskoladan" var som att självmant gå in i ett slagsmål..blev ju gul och blå av alla som trängdes och ehm dansade?!
-Öltältet var ovanligt trivsamt?! Kanske var för vi befann oss på en åker..
-Skjutsen hem blev i en BMW som Fredrik "kände" den som körde..
-Dom 3 spystoppen som förgyllde kvällen, eller vad säger du fredrik?;)
Och sist men inte minst att sova i en säng som var trasig, aldrig sovit bättre!

Utan att jag egentligen kände någon riktigt bra när kvällen började så hade jag inte velat fira den midsommarn på något annat sätt! Så kul hade jag och jag ser fram emot att fira Midsommar i Sverige nästa år oxå! ÄLSKA SVENSK SOMMAR!

Såhär bor jag:

2011-10-20 @ 11:57:53

Här har vi då lite bilder på hur jag bor nu...ska ta mer när jag har tid :) Det är iaf ett trevåningshus och jag bor på högsta våningen. Jag har ett eget rum och ett badrum precis bredvid. Så här ser det ut:

















Ingen bra kvalité på bilderna(+ lite stökigt!!)..jag kanske slänger in ett video-inlägg där ni får en liten husesyn om någon vill se :) Men nu ska jag åka och hämta Carrie så vi kan äta lunch och hon får sova innan vi hämtar Lexi! Ha en bra dag för det ska jag ha :) Puss å hej

Carrie's going bonkers with the sparkels today isn't she Josefin?!

2011-10-19 @ 12:44:16

Lexi som är fem år kommer med så roliga uttryck! Bonkers, nuts eller min favorit: redonkulous! Jag slår vad om att hon kommer att börja med teater när hon blir äldre, för vilken apa asså! Hon kan varenda replik i Ice Age filmerna och främst så kommer hon ihåg alla skämt! (Innan pungråttorna tror dom ska dö erkänner den ena: "Sometimes I wet my bed!!" "That's alright!...sometimes I wet your bed!!") Så himla kul!


Detta är Lexi som precis målat en vääldigt fin ansiktsmålning!

Ha en bra dag :)

Cobo bay med Laura, Maria och Tarja

2011-10-18 @ 14:03:02

Så himla stor skillnad!

2011-10-18 @ 14:00:35

Hej!


I början när jag var helt själv med barnen tyckte jag det var jobbigt. Inte för att barnen var hemska, utan det var bara jag som var så himla orolig..rädd för att något skulle gå fel osv. Denna veckan är Vanessa (mamman) i USA och jag har varit själv med barnen sen igår morse. Martin (pappan) är i England på begravning så honom kan jag iaf nå på telefon. Efter två månader med barnen har jag till och med kunnat njuta av den här tiden som jag varot helt själv. Det är ingen mamma här som jag känner att jag måste anpassa mig efter, behöver inte vara räd för att göra något fel osv..för nu är det ju faktiskt bara jag som är här. Igår hade jag och flickorna filmkväll..alla hade en varsin filt, pyjamas, varm mjölk och ett gosedjur (Ja, självklart var jag tvungen att gosa med ett gosedjur när alla andra gjorde det?!) Där satt vi alla i en hög och glodde på Shrek tills det var läggdags. Inga tårar, skrik efter mamma & pappa eller krångel..jag mådde hur bra som helst!!

Som ni vet har jag ju inga småsyskon hemma..det var nog det som gjorde att jag var så nervös i början. Visste ju inte riktigt hur jag skulle bete mig! Men nu när jag vet hur barnen funkar och jag märker att de tycker om mig som jag tycker om dom så är det faktiskt underbart att jobba som au-pair!

Om jag inte hade åkt hit hade jag aldrig träffat någon av de andra au-pairerna..(syftar speciellt på Tarja och Laura som är otroligt roliga att umgås med). Är otroligt glad att jag valde denna familjen då Lexi och Carrie är sjukt goa och bra ungar!


Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder på hur jag bor här borta om det skulle vara intressant för någon?:)

Puss och Kram till er där hemma!

Tips tack :)

2011-10-17 @ 23:05:33

Hej!


Är i stort behov av filmtips och gärna på en julfilm??:) Eller en film där det är med snö!! JA, kort sagt vill jag bara få lite julstämning, för det får mig att tänka på hemma...Så tipsa på är ni gulliga! :)

Jag och Maris :)

2011-10-17 @ 11:30:27

Awesome :)

2011-10-17 @ 11:27:44

Hej :)

Att säga att helgen var otroligt kul kanske börjar bli lite gammalt..men denna var absolut top notch! Fredagen spenderade jag med barnen tills V kom hem, vi drog och hämtade min bil från verkstaden (nej jag har inte krockat den har varit på service). När jag väl hade min frihet tillbaka åkte jag till Beau Sejour för lite träning. Stannade i nästan två timmar och efter middagen på kvällen var jag rätt ut sagt slut. Så sängen och en film stod tidigt på schemat!
I lördagsmorse ringde klockan tidigt, upp för frukost för att dra vidare till gymmet:) Blev lite cross-trainer med Tarja innan vi skulle på ett bodybalance pass..herregud säger jag bara. Dom kunde ju iaf varnat oss innan att det var krav på smidighet?! Kände mig som en oböjbar pinne, men måste säga att efter passet kunde jag väl ändå känna mig mer som en vikbar tumstock.. Passet var roligt, men kanske lite väl seriöst för min del, bör kanske ge det en chans till!
Efter en snabb lunch gick jag och Noémi på stan och jag köpte denna top/body.
Använde den med ett par höga jeans till. Efter shoppingen blev det en dusch och buss till stan;) Jag, Tarja, Laura mötte Maris på Waitrose där vi handlade vin, tacos, cider och allt där till för en perfekt förkväll. Maris bor i stan och hade huset för sig själv, detta blev lika bra som det låter:) Många skratt, vinglas och skandaler senare var i stan och gjorde "The Library" och "Folies" osäkert! Awesome night out helt enkelt :)

Ser fram emot:

2011-10-14 @ 01:04:15

  • Att börja jobba tio imorn :)
  • Umgås med Carrie till tolv :)
  • Hämta Lexi kvart i tre på skolan :)
  • Att ha resten av fredagen LEDIG :D
Trodde jag skulle ha en lång fredag som vanligt, men denna såg ju för bra ut för att vara sann :) Familjen frågade även hur min helg såg ut så de kunde planera efter mig? WHAT'S UP?
Nej men bugar och bockar för det :) Nu blir det fångarna på fortet, mys och tydligen sovmorgon :D Godnatt på er! PUSS

Hej på sig!

2011-10-14 @ 01:00:47

Imorse drog jag till stan för att få håret slingat! Detta gjordes av en elev på "Hair n Beauty school", ungefär som frisörlinjen i Karlstad :) Tjejen va duktig och jag blev mycket nöjd! Ska boka en ny tid för klippning när jag får lite ledigt :) Har varit en del jobb för mig nu sen mina föräldrar åkte..antar att jag kompenserar upp lite för min lediga tid när de var här och hälsade på...

En dålig bild, men man ser ju iaf att utväxten är någorlunda "borttrollad" :)

Har tänkt en del på varför jag är här. Varför är jag inte hemma med nära och kära som jag trivs så bra med? Om jag tänker efter så vet jag inte om jag någonsin varit så medveten om hur mycket jag tycker om folk som jag gör nu. Vilket är BRA! Jag tror man behöver komma bort för att inse vad man har där hemma!...Hemma finns alltid kvar :)

So Glad You Came

2011-10-12 @ 20:18:45

Helgen var helt UNDERBAR! Det var riktigt kul att se morsan och farsan! Kändes lite konstigt att dom va så nära hela tiden..men självklart kändes det bra. Det var roligt att dom tog sig tid att komma hit och hälsa på mig :) Tror dom hade det kul här på ön! vi hann med en cykeltur till några stränder, en båttur till Herm, äta ute en massa ggr..kolla in Candie Gardens och St:Peter Port som är största staden:) Och för att inte glömma café och bar turerna! Va inte fy skam :) Fick medskick i form av lösgodis (SURT såklart!!), tidningar och ett par raggsockar :) HELNÖJD!


Päronen i Candie Gardens
St:Peter Port
Det var allt jag orkade med att skriva om idag, lovar bättre uppdatering imorn :) Ha det så bra! Puss och kram

Busy day!

2011-10-06 @ 12:20:33

Hejsan!

Idag är det blåsigt här på ön..passande till morsan och farsan kommer:P Hoppas inga flyg ställs in eller krånglar! Usch och fy, men vi ska nog kunna hitta på något här ändå :) Finns ju mysiga restauranger, cafén och butiker att kika i..kan ju iaf hålla morsan nöjd för en stund! Pappa kan vi ju dumpa i hamnen, lite regn och rusk kan nog inte hindra honom från att titta på alla segelbåtar!
Såhär ser vädret ut under helgen :
Så om ALLA håller tummarna kan lördag och söndag bli kanon :)
IDAG SKA JAG:
  • Tvätta bilen
  • Laga mat till Carrie
  • Läsa saga och se till att C sover middag
  • Tvätta
  • Bädda till mamma och pappa
  • Hämta mamma och pappa på flygplatsen :)
Som tur är får jag med mig någon av föräldrarna här för att hämta dom..vill ju inte vilse som sist gång!!
Hoppas ni har det bra där hemma :)
Puss & Kram

Sweet dreams

2011-10-05 @ 23:52:05

Beau Sejour here I come!

2011-10-05 @ 19:12:31

Hej där hemma:)


Nu är det äntligen dags för mig att slita mig från mysiga hemmakvällar och allt gott som hör därtill. NU ska jag börja på ett gym här nere som heter Beau Sejour.. Gymmet har simhall, jacuzzi, styrke- och konditionshall, caféteria, olika pass som: bodypump och zumba. Låter ju super eller hur? Då kan man ju undra varöfr jag väntat två månader på att skaffa det?! För det första är det ju inte direkt gratis..kommer att gå på ca 500sek i månaden.. Och för det andra har det varit alldeles för fint väder här för att enligt mig låsa in sig på ett gym. Förhoppningsvis är vädret nog bra för att jag ska kunna cykla/gå/springa dit! ALLT för å röra på mig lite extra:P

Och så var det ju detta med kosten! Ska inte tjata om här vad man borde äta och inte, men jag har då märkt att chips, kakor och lyxiga middagar är då inte svaret på en hälsosam livsstil!! Men som tur är är jag inte ensam i huset om att vilja göra lite ändringar! Jag och Vanessa ska därför kämpa tillsammans! Får se hur detta går...


Nog om det!! Imorgon kommer mamma och pappa för att hälsa på mig här på ön!! Ska bli kul att se dom, saknat dom massor:) Ska försöka smida lite planer oxå, så vi har något kul att göra!






HEJ PÅ SEEEEJ, HA EN BRA KVÄLL HÖRRNI :)

In Bed..all day, all night..

2011-10-04 @ 22:39:29


Idag har varit en totalslappis dag. Har varit i koma sen igår kväll. Men äntligen, NU ser jag lite ljus i tunneln:) Fick supermedicin av V och lite frukt..har pimplat vatten hela dagen som en kamel och börjar känna mig lite fräschare! Fick i min riktig mat ikväll oxå, så kanske även därför jag börjar känna mig som folk!

Tänkte på Arvikamarten imorse och kom fram till att det är ju egentligen inte själva marknaden som man gillar mest, utan det är ju folket man är med som gör att det alltid blir så bra! För mig är det kålsoppan hos Morfar och hemma hos mamma, påsen med martensgodis som man delar med dom man går med på stan och karusellerna som man åker med kusinbarnen som gör marten för mig! Kvällen är inte perfekt för att det står en knallare och säljer rosor för en tjuga..utan den är det för att alla kommer hem under marten och man får träffa dom man saknat osv! I år missade jag allt det här och det känns tråkigt. MEN som alla andra år så kommer det nog finnas där nästa år! Så hej på marten ska jag nog få chansen att säga någon annan gång :) Och med de säger jag godnatt! :)

Ingen helg är lik någon annan!

2011-10-02 @ 19:08:00

Och tur är väll det, för det är väl ändå lite grejen med att flytta från trygga boet hemma..att göra saker man inte brukar! Varje helg är inte "fredagsmys", "tikilördag" och "pizzasöndag". Saknar såklart allt det där, men det finns kvar! Ska inte ljuga, jag skulle betala dyrt för att ha en kebabpizza från shalom här nu!! Hur som helst:) I fredags var det V:s födelsedag! Så vi firade med finfrukost på möran. Jag jobbade hela dagen till tre och var ledig efte det:) Så det blev att dricka mojitos denna helgen oxå, var dock en markant smakskillnad!! Köp ALDRIG färdig mojito drink-mix:P Smakar apa doppad i socker!! Sedan var det dags för husfest hos Johanna, vilket var helt OK! Roligaste denna kvällen var nog ordet "twat" som vi fick höra att det betydde en gravid blåsfisk..var dock inte rätt översättning.

Igår var en kanondag! Så himla fint väder.. så vi drog tidigt till stranden!! Låg där i fem timmar och jag kan nu säga att jag har simmat i engelska kanalen i oktober!! Något att lägga till på meritlistan kanske? Igen hur som helst, så gjorde vi oss iordning för kvällen, drog tillbaka stranden och började dricka! Riktigt kul att köra "jag har aldrig" med så många nya människor från så många olika ställen! Man har mer gemensamt än vad man kan tro:)
Kvällen fortsatte till Cobo bay pub som var smockfullt av surfare! Tydligen en gammal surfar typ som hade bokat stället för hans 40-års fest! haha. Riktigt kul, så nu kanske jag äntligen ska få lära mig surfa!;) Som vanligt blev en vinflaska lite mer..så jag var rätt så berusad när det var dags att ta cyklarna hem! Jag skulle smidigt vända..vilket slutade med mig över styret! Gjorde ont som satan och vi gick tillbaka till puben för å kolla upp min hand som blödde. Hjälpen fann vi på en husfest precis bredvid puben där alla surfare hade fortsatt på efterfest. Så med ett "ariel-plåster" på handen fortsatte kvällen och det var sjukt roligt!
Imorse var dock mindre roligt. Ont som tusan i handen och under plåstret såg jag ett "hål" med en pöl av blod i..vaknade till och jag tycktes skymta en lite stenbit i såret. Vinglade till badrummet och tog en närmre titt..jarå nog var det en sten! Jag tog pincetten för att lite smidigt försöka plocka ur jäkelskapet men stenen satt fast!! Jag tog ett stadigare tag med pincetten och började dra! Smärtan kom upp i huvudet och allt svartnade..haha jag svimmade för första gången i hela mitt liv! Där var jag på badrumsgolvet med en sten fastgjuten i handen! Det tog mig en timme att lirka ut den "lilla" stenbiten som i stort sett var en hel sten. Gjorde fruktansvärt ont och jag har tyckt synd om mig själv hela dagen:P Självbefogat? Oh ja, men nödvändigt?? Tror vi alla vet svaret på det.
Så här såg såret ut när jag först tog av plåstret! Ser ni en liten svart prick inne i såret som skulle kunna vara en sten?
Här är stenen halvvägs ute?! Inte konstigt det gjorde ONT!!
Lägger upp lite trevligare bilden från helgen ikväll! Ha det bra och fyllekör för sjutton inte på cykel;)